Analyse: hier liggen de kansen tegen innovatief FC Midtjylland

Bron: www.ajaxshowtime.com

Dinsdagavond gaat Ajax in Denemarken op bezoek bij FC Midtjylland. De Amsterdammers zullen de derde groepswedstrijd in de Champions League moeten winnen om in de race te blijven voor overwintering in het miljardenbal. In deze tactische analyse aandacht voor opponent FC Midtjylland, dat de laatste jaren op hypermoderne wijze bezig is aan een imponerende opmars.

FC Midtjylland - de club waar oud-Ajacied Viktor Fischer tussen 2009 en 2011 in de jeugdopleiding speelde, Rasmus Kristensen in 2016 vanuit de jeugdopleiding doorbrak in het eerste elftal en Rafael van der Vaart van 2016 tot 2018 onder contract stond - is een relatief jonge club. In 1999 ontstond FC Midtjylland na een fusie tussen Ikast FS en Herning Fremad. Een jaar later promoveerde FC Midtjylland naar het hoogste voetbalniveau van Denemarken, waar het vervolgens uitgroeide tot een waardige subtopper. In de Superligaen werd het zelfs diverse keren tweede en derde, maar het echte succes ontstond pas in 2014, nadat Matthew Benham FC Midtjylland voor een kleine zeven miljoen euro overnam.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/135374/analyse-hier-liggen-de-kansen-tegen-innovatief-fc-midtjylland