Grandioos Ajax wervelt langs Olympique Lyon

In een kolkende Johan Cruijff ArenA heeft een ontketend Ajax een goede uitgangspositie afgedwongen door Olympique Lyon met 4-1 te verslaan. Doelpuntenmakers aan Amsterdamse zijde waren Bertrand Traoré (twee keer), Kasper Dolberg en Amin Younes.

Ajax begon niet eens heel sterk aan de wedstrijd. De Fransen zaten er korter op en waren in de eerste twintig minuten de betere partij. Echt heel gevaarlijk werd Olympique Lyon ook weer niet en dus wist Ajax simpel stand te houden. Na een minuut of 25 mocht Hakim Ziyech aanleggen voor een vrije trap, draaide deze in en met het hoofd wist Traoré vervolgens de bal te schampen en Ajax op 1-0 te brengen.

De ploeg van trainer Peter Bosz werd hierna scherper en leek bevrijd te zijn. Na een zwakke bal van Olympique Lyon-keeper Anthony Lopes won Traoré een kopduel, waarna Dolberg alleen op het Franse doel af kon gaan. De Deen was zoals wel vaker enorm koel en rondde zeer beheerst af. Nog voor rust kon Ajax zelfs op 3-0 komen nadat Davy Klaassen zijn teamgenoot Amin Younes één-op-één met de keeper wist te zetten. De Duitser miste echter, waardoor Ajax met een 2-0 voorsprong kon gaan rusten.