Ziyech uitgefloten: wie gingen hem voor?

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax-middenvelder Hakim Ziyech is niet de eerste en zal waarschijnlijk ook niet de laatste Ajacied zijn die wordt uitgefloten door het eigen publiek. De meningen over of het wel of niet normaal is om je eigen spelers uit te fluiten zijn verdeeld. Feit is wel dat het gebeurt en dat de spelers er zelf - op zijn zachtst gezegd - niet heel gelukkig van worden.

Ziyech speelde tegen NAC Breda niet zijn beste wedstrijd en toen hij vlak voor tijd een vrije trap miste klonk er boegeroep vanaf de tribunes. Het was ook niet de eerste vrije trap die hij miste, waardoor de frustraties van het publiek wel te begrijpen waren. Toen Ziyech een minuut later wel scoorde uit een vrije trap liet hij duidelijk merken dat het publiek stil moest zijn. Na afloop sprak hij erover. 'Als het niet de eerste keer is, trek je het persoonlijk aan. Als ze in het algemeen fluiten, begrijp ik het wel, maar je moet niet op de man gaan. Als ik een bal verlies, dan hoor ik het gefluit. Natuurlijk verlies je weleens een bal, maar ik speel ook niet altijd negens en tienen. Je moet niet telkens als ik een vrije trap wil nemen gaan fluiten. Dat vind ik zonde', baalt Ziyech oprecht.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/110411/ziyech-uitgefloten-wie-gingen-hem-voor