Promes schiet Ajax met hattrick langs Fortuna

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA met ruime cijfers gewonnen van Fortuna Sittard. De eerste helft was matig van de ploeg van Erik ten Hag, maar in de tweede helft maakten de Amsterdammers veel goed. Dit mede door Quincy Promes, die Ajax bij de hand nam met een hattrick.

Met een gewijzigde basis trok Ajax ten strijd. Donny van de Beek keerde terug in de startopstelling, nadat de middenvelder zijn rentree had gemaakt bij PSV-uit. Ook Razvan Marin kon weer eens rekenen op een plekje vanaf het begin. Lisandro Martínez en Hakim Ziyech werden gespaard. De laatstgenoemde werd zelfs buiten de selectie gehouden.

Ajax zocht na de aftrap gelijk de aanval en kwam een aantal keer in de zestien van Fortuna. Tot grote kansen kwam het in het begin echter niet. Quincy Promes dacht wel heel even te scoren, maar de actie voorafgaand aan zijn doelpunt werd afgefloten voor buitenspel. De linksbuiten werd daarna nog twee keer gevaarlijk. Een keer uit een corner, de andere keer na een prachtige, lange pass van Neres. Maar beide keren kon Promes de bal niet goed genoeg richting het doel sturen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/125828/promes-schiet-ajax-met-hattrick-langs-fortuna