Maar liefst acht Ajacieden bij genomineerden UEFA Elftal van het Jaar

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft dit jaar enorm veel indruk gemaakt in de Champions League. Dat wordt eens te meer duidelijk nu de UEFA de vijftig genomineerden bekend heeft gemaakt voor het Elftal van het Jaar. Daarin zitten namelijk maar liefst acht Ajacieden, als we de naar Barcelona en Juventus verkaste Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt nog meerekenen. Naast De Ligt en De Jong zijn er ook nominaties voor Andre Onana, Daley Blind, Nicolás Tagliafico, Donny van de Beek, Hakim Ziyech en Dusan Tadic Champions League winnaar Liverpool is de club met de meeste nominaties. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum zitten bij de tien spelers van de Champions League-winnaar die werden genomineerd. 

Verliezend finalist Tottenham heeft met Jan Vertonghen, Heung-Min Son en Harry Kane bijvoorbeeld maar drie kandidaten voor het UEFA Elftal van het Jaar, veel minder dan Ajax. Ook Manchester City, dat in de kwartfinale verloor van Spurs, doet het met zeven nominaties beduidend beter. Daarachter komen Europa League-winnaar Chelsea, Barcelona (vijf met De Jong meegerekend) en Bayern München met vier.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/11/26/maar-liefst-acht-ajacieden-bij-genomineerden-uefa-elftal-van-het-jaar/