Ajax ontdoet zich in tweede helft van Midtjylland en is zeker van Europese overwintering: 3-1

Ajax heeft zich woensdagavond verzekerd van Europese overwintering. Ajax won door doelpunten van Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en David Neres met 3-1 van FC Midtjylland, dat in de eerste twee minuten na rust direct op afstand gezet werd. De koploper van de Deense Superligaen is door de nederlaag in Amsterdam al zeker van de laatste plaats in Groep D van de Champions League. Ajax gaat in de laatste twee duels met Liverpool en Atalanta uitmaken wie de twee tickets voor de knock-outfase van het miljardenbal krijgen en wie veroordeeld wordt tot de Europa League. Na de verrassende overwinning van Atalanta in Liverpool (0-2) ligt alles open in de poule, die Liverpool met negen punten leiden. Atalanta en Ajax volgen op twee punten.