Ajax verslaat Groningen bij terugkeer El Ghazi

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax heeft vanmiddag een 2-0 zege geboekt op FC Groningen. Ondanks dat het spel van Ajax bij vlagen erg onzorgvuldig was won het uiteindelijk vrij eenvoudig. Doelpunten werden in de Amsterdam ArenA gemaakt door Davinson Sánchez en Hakim Ziyech. De score had hoger kunnen uitvallen, maar Ziyech faalde van elf meter.

Ten opzichte van de uitwedstrijd bij Heerenveen was de formatie van trainer Peter Bosz op twee plaatsen gewijzigd. Davy Klaassen (geschorst) werd vervangen door Donny van de Beek en op de plek van Bertrand Traoré (geblesseerd) startte Václav Černý.

De eerste poging van de wedstrijd kwam op naam van de bezoekers. Jensen mocht van buiten het strafschopgebied aanleggen en zag doelman André Onana met de vingertoppen de bal tot hoekschop verwerken. Vijf minuten later was Ajax dichtbij de openingstreffer. Een fantastische volley van Lasse Schöne werd knap onder de lat vandaan gehaald door Sergio Padt. De resterende hoekschop leverde alsnog de openingstreffer op. Davinson Sánchez stond op de goede plaats om de hoekschop van Schöne binnen te koppen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/ajax-verslaat-groningen-bij-terugkeer-el-ghazi/