De Groot weer terug op het oude nest

Bron: ajax1.nl

Dick de Groot is weer terug op het oude, vertrouwde nest. De Ajacied traint tot het einde van dit seizoen de A2. ,,Het was niet het grootste probleem om terug te keren’’, vertelt de kwieke 69-jarige – met gevoel voor understatement – vanaf de Toekomst.

De Groot nam medio 2007 afscheid van de club die hij al bijna een halve eeuw trouw is. De geboren Amsterdammer, opgegroeid met latere Ajax-iconen als Johan Cruijff en Piet Keizer, ging dat jaar met sportief pensioen. Zo leek het. ,,Tien dagen terug vroeg Jan Olde Riekerink (Ajax’ hoofd jeugdopleiding, red.) of ik niet terug wilde komen’’, vertelt De Groot, terwijl zijn Ajacieden zich voorbereiden op een vriendschappelijk duel met Yong-Inn Football Centre.

Na het doorschuiven van Frank de Boer waren er diverse trainerswissels in de jeugdopleiding. De bijna-zeventiger is het restant van deze voetbaljaargang de vervanger van Gery Vink, die de A2 verruilde voor Jong Ajax. ,,Terugkeren was niet het grootste probleem. Vooral omdat je iedereen hier natuurlijk al kent. Je weet iedere deurknop te vinden. Alleen de sleutel van de kluis heb ik nog niet. En ik kwam toch nog twee keer per week op de Toekomst.’’

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-groot-weer-terug-op-het-oude-nest/