Nieuwe poging Ajax om De Boer jubileumzege te bezorgen

Bron: www.vi.nl

In de aanloop naar de 28ste speelronde van de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan NAC Breda en Ajax tegenover elkaar in het Rat Verlegh Stadion (aftrap 16.30 uur).

? Voor de 94ste keer treffen NAC Breda en Ajax elkaar in Eredivisieverband. De Amsterdammers wonnen zeventig keer, de Brabanders negenmaal. Veertien keer was er een remise. Ook de doelcijfers zijn zwaar in het voordeel van Ajax: 239 tegen 74.

? Keeper Jelle ten Rouwelaar sloeg namens NAC Breda nog geen minuut over in de Eredivisie. Bij Ajax maakte Ricardo van Rhijn de meeste minuten: 2.246 van de mogelijke 2.430 minuten. Van Rhijn speelt bovendien zijn honderdste officiële wedstrijd voor Ajax.

? De goalie van NAC is hard op weg om een bijzonder record te evenaren. Ten Rouwelaar speelde inmiddels 197 Eredivisiewedstrijden op rij zonder een minuut te missen. Afgelopen week haalde hij daarom opgelucht adem dat hij niet geschorst werd voor het opsteken van zijn middelvinger in het duel met Vitesse (hij kreeg een voorwaardelijke schorsing).

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/nieuwe-poging-ajax-om-de-boer-jubileumzege-te-bezorgen.htm