'Ben bang dat we alleen instructies voeden'

Bron: www.ajaxshowtime.com

In de rubriek “Dapp’re Strijders” vertellen Europa Cup-winnaars van Ajax over hun carrière na het profvoetballerschap. In deel 1 Stanley Menzo. Als keeper won hij met Ajax de Europa Cup II (1987) en de Uefa Cup (1992). Na zijn carrière als doelman begon Menzo een trainerscarrière.

Buiten raast de wind roekeloos op de wijde straten rond de Amsterdam RAI. In de warme bar van het Novotel nipt Stanley Menzo kalmpjes van zijn kopje thee, terwijl hij vertelt over zijn trainersloopbaan. Na zijn start bij AGOVV trainde Menzo achtereenvolgend AFC, wederom AGOVV, FC Volendam, Cambuur Leeuwarden, Vitesse (assistent), Lierse SK en wederom AFC. ‘Ik ben na mijn voetbalcarrière mijn eigen weg gegaan. Daarom zit ik, denk ik, niet echt meer in de Ajax-familie, wat natuurlijk wel zo is als je er vaak komt. Als ik tegenwoordig op De Toekomst kom, vragen mensen zich soms af wie ik ben. Ik heb natuurlijk ook maar een stuk of 250 wedstrijden voor Ajax gekeept’, vertelt Menzo met een glimlach.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/94401/ben-bang-dat-we-alleen-instructies-voeden