Hoogstandje Ziyech helpt Ajax langs Excelsior

Ajax heeft zaterdagavond in de eigen Amsterdam ArenA een minimale 1-0 zege geboekt op Excelsior. De Amsterdammers waren slordig en speelden in een niet al te hoog tempo, maar een hoogstandje van Hakim Ziyech bleek voldoende voor de drie punten.

In de eerste helft gebeurde er vrijwel niets. Ajax had weliswaar het meeste balbezit, maar speelde in een te laag tempo om het Excelsior echt moeilijk te maken. Via Kasper Dolberg en Ziyech had het enkele pogingen, maar echt gevaarlijk zou het niet worden. Vlak voor rust kreeg Mike van Duinen namens Excelsior zelfs de kans op 0-1, maar doelman André Onana was zeer attent en voorkwam een achterstand.

Na rust was het vrijwel direct raak. Dolberg legde de bal met zijn hoofd goed terug op Ziyech, waarna de Marokkaans international met een bekeken schot Ajax op 1-0 bracht. Vlak erna was ook Lasse Schöne dichtbij een treffer, maar zijn afstandsschot raakte de paal. De Deen kreeg enkele minuten later vanaf de penaltystip opnieuw de kans om te scoren, maar Excelsior-doelman Tom Muyters voorkwam de 2-0 met een redding.