Analyse: Ajax-beul Schmidt zet PSV naar zijn hand

Bron: www.ajaxshowtime.com

Zondag is het dan eindelijk zover: de eerste échte Eredivisie-topper van dit seizoen. Het PSV van trainer Roger Schmidt komt op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. De Eindhovenaren hebben na veertien wedstrijden slechts één punt minder dan koploper Ajax en gelden dan ook als voornaamste titelconcurrent voor de ploeg van Erik ten Hag. In deze tactische analyse aandacht voor het spel dat Schmidt PSV laat spelen en de sterktes en zwaktes van de aanstaande opponent. 

Bij PSV is er afgelopen zomer veel veranderd. Interim-trainer Ernest Faber, die halverwege het vorige seizoen de ontslagen Mark van Bommel verving, heeft weer plaatsgemaakt en is opgevolgd door Schmidt. De 53-jarige Duitser - op een blauwe maandag ooit nog in verband gebracht met een overgang naar Ajax - heeft een geheel eigen spelopvatting en vierde als trainer successen met Red Bull Salzburg en het Chinese Beijing Guoan. Tussendoor liet Schmidt als trainer van Bayer Leverkusen zijn ploeg jarenlang aantrekkelijk voetbal spelen. In zijn derde seizoen als trainer van die club werd de Duitser echter ontslagen wegens tegenvallende resultaten. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/136955/analyse-ajax-beul-schmidt-zet-psv-naar-zijn-hand