Hoe Ajax en Geelen commercieel hun slag slaan

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax kan terugkijken op een geweldig kalenderjaar. Niet alleen op sportief gebied boekten de Amsterdammers geweldige successen, maar ook op op commercieel gebied is de club enorm groeiende. Als commercieel directeur heeft Menno Geelen een belangrijke en grote rol in het binnenhalen van sponsors en partnerships en de stijgende omzet uit merchandising. Een inzicht in de werkzaamheden van Geelen aan de hand van jaarcijfers, uitspraken van Geelen zelf en een analyse van zijn werk door sportmarketingdeskundige Frank van den Wall Bake.

Het commerciële en sportieve succes kunnen niet los van elkaar gezien worden, dat is zeker. De een kan niet zonder de ander, zullen we maar zeggen. Zonder commercieel uitstekende cijfers zijn de sportieve successen waarschijnlijk minder en zonder sportieve successen zijn de commerciële cijfers waarschijnlijk ook minder. Het maakt de prestaties van Geelen in de afgelopen jaren echter niet minder knap.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/127353/hoe-ajax-en-geelen-commercieel-hun-slag-slaan